Снимка: ЧЕЗКНСБ и КТ Подкрепа се обявиха за намерението на правителството

...
Снимка: ЧЕЗКНСБ и КТ Подкрепа се обявиха за намерението на правителството
Коментари Харесай

Синдикатите казаха тежката си дума за държавното участие в ЧЕЗ

Снимка: ЧЕЗ

КНСБ и КТ " Подкрепа "  се оповестиха за желанието на държавното управление да придобие контролен пакет акции в ЧЕЗ България и приканиха за запазването на Теменужка Петкова на поста й като министър на енергетиката. В своя позиция, обвързвана с продажбата на бизнеса на ЧЕЗ, двата синдиката желаеха незабавни законодателни промени, които да подсигуряват прелиминарен, настоящ и следващ надзор на страната върху каквито и да е покупко-продажби с сериозна енергийна инфраструктура, съобщи Блиц.

От друга страна в Закона за енергетиката трябва да се запишат същите условия към купувачите, които са залегнали в тактиката за приватизация, гласувана от Народното събрание, излиза наяве от позицията.
 
Синдикатите оферират също страната да направи стъпки към придобиване на надзорен пакет акции и в другите две електроразпределителни сдружения.
 
В подкрепа на Теменужка Петкова и актуалното управление на министерството от КНСБ и " Подкрепа " напомнят, че има поети задължения от нейна страна с съответни дейности и периоди за отстояване на дълготрайното развиване на основни енергийни предприятия у нас. Необосновани смени в този момент могат да доведат до пропадане на периоди и задължения, и слагане в рискова обстановка на въгледобивни, топлоелектрически централи и мрежови сдружения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР